Ταξιδέψτε στην Κάλυμνο από την Αθήνα

Από το Ελ. Βενιζέλος στο αεροδρόμιο Καλύμνου

Ο γρηγορότερος τρόπος να φτάσετε στην Κάλυμνο είναι με αεροπλάνο, με μια πτήση διάρκειας 45 λεπτών με την Sky Express. Ο κωδικός IATA του αεροδρομίου Καλύμνου είναι ο JKL. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο… Sky Express

Από το λιμάνι του Πειραιά στην Κάλυμνο με πλοίο

Ένας διασκεδαστικός και αυθεντικός Ελληνικός τρόπος ταξιδιού. Μπορείτε να ταξιδέψετε απευθείας και ποιό οικονομικά. Όλα τα πλοία είναι άνετα και έχουν χώρο για όλους. Καμπίνες υπάρχουν διαθέσημες για έως και 4 άτομα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 10-12 ώρες. Ελέγξτε τα διαθέσιμα δρομολόγια στον παρακάτω σύνδεσμο… Από το λιμάνι του Πειραιά στην Κάλυμνο

Αναρρίχηση στην Κάλυμνο

Η Κάλυμνος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίος. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι διάσημων Ιταλών αναρριχητών επισκέφτηκαν το νησί και είδαν την τεράστια δυναμική που είχε όσον αφορά την αναρρίχηση.

Η ποικιλία που συναντάει κανείς στις 550 διαδρομές προσφαίρει απεριόριστες δυνατότητες για σπόρ αναρρίχηση με μοναδικές τεχνικές κινήσεις για υψηλές συγκινήσεις και καινούργιες εμπειρίες. Οι βαθμοί δυσκολίας ξεκινούν από εκπαιδευτικές διαδρομές (4c) και φτάνουν το 9c για τους πολύ έμπειρους. Πάρτε την οικογένεια και τους φίλους σας, ανεξάρτητα ηλικίας, και ζήστε μια πανέμορφη εμπειρία.

Επιπλέον, από το 2010 λειτουργεί στην Κάλυμνο η πρώτη ομάδα που εκπαιδεύει τους Καλύμνιους αναρριχητές, συντηρεί και ανανεώνει τις αναρριχητικές διαδρομές. Το κλίμα του νησιού είναι ιδανικό για το άθλημα όλο τον χρόνο (από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος του Οκτώβρη) με αρκετές διαδρομές στην σκιά και χαμηλές βροχοπτώσεις.

Ταξιδέψτε στην Κάλυμνο μέσω Κώ

Απο την Ευρώπη στην Κώ

Μπορείτε να ταξιδέψετε για το αεροδρόμιο της Κώ με εταιρείες χαμηλού κόστους και απο εκεί να πάρετε το καραβάκι από το Μαστιχάρι και να ταξιδέψετε στην Κάλυμνο. Για περισσότερες πληροφορίες για αεροπορικές εταιρείες επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους… RyanairThomas Cook AirlinesEasyjet

Από το Ελ. Βενιζέλος στην Κώ

Η πτήση με προορισμό την Κώ (κωδικός IATA είναι ο KGS) διαρκεί 35 – 40 λεπτά από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας. Μετά την προσγείωση σας κατευθηνθείτε στο μικρό λιμανάκι Μαστιχάρι, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο, και πάρτε το καραβάκι για την Κάλυμνο. Η διαδρομή με τα σκάφη “Kalymnos Star”, “Kalymnos Dolphin” και “Ilias T” για την Κάλυμνο διαρκεί περίπου 15 – 20 λεπτά. Η διαδρομή με το σκάφος “Olympios Zeus” για την Κάλυμνο διαρκεία περίπου 45 – 50 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες και δρομολόγια επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους… Από το Ελ. Βενιζέλος στην Κώ με ΟλυμπιακήΑπό το Ελ. Βενιζέλος στην Κώ με Aegean AirlinesΑπό το Μαστιχάρι στην Κάλυμνο με «Kalymnos Star», «Kalymnos Dolphin» και «Ilias T»Από το Μαστιχάρι στην Κάλυμνο με το «Olympios Zeus»

Κατάδυση στην Κάλυμνο

Όταν επισκεφθείτε την Κάλυμνο πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την κατάδυση. Χάρη στην μακριά παράδοση στις καταδύσεις και τις δραστηριότητες σχετικές με την σπογγαλιεία, οι Καλύμνιοι είναι δεινοί βουτηχτές και θα μοιραστούν τα μυστικά τους μαζί σας με χαρά. Δεν είναι σύμπτωση το ότι η πρώτη κρατική σχολή καταδύσεων ιδρύθηκε στο νησί της Καλύμνου.

Εδώ θα βρείτε την μεγαλύτερη απελευθερωμένη ακτογραμμή στην Ελλάδα, έκτασης 12 χιλιομέτρων. Αν και η αυτόνομη κατάδυση είναι σχεδόν απαγορευμένη σε όλη την έκταση των Ελληνικών υδάτων για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, μπορείτε να την απολαύσετε στην Κάλυμνο είτε με την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή είτε μόνοι σας, αν διαθέτετε την απαραίτητη γνώση και τον εξοπλισμό. Το υποθαλάσσιο περιβάλλον είναι πολύ πλούσιο και εκτός από την πληθώρα των θαλάσσιων ειδών που θα συναντήσετε, θα βρείτε και απομεινάρια αρχαίων και πιο σύγχρονων ναυαγίων.

Ταξιδέψτε στην Κάλυμνο μέσω Ρόδου

Από την Ρόδο στην Κάλυμνο

Από την Ρόδο μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο συμβαστικό πλοίο και το μικρότερο και γρηγορότερο καταμαράν. Το ταξίδι διαρκεί από 3 έως 5 ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο… Από την Ρόδο στην Κάλυμνο με πλοίο ή καταμαράν

Ετοιμαστείτε...

Ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε την Κάλυμνο. Ένα υπέροχο μέρος να βρίσκεστε, ένα υπέροχο μέρος για τις διακοπές σας. Απλά ένα υπέροχο μέρος.